27 May

De Maan als bondgenoot

ondernemen natuurlijk ritme cyclus vrij wild vrouw

Het ritme van de natuur is cyclisch. Zaaien, groeien, bloeien, vrucht dragen, afsterven en voedingsbodem zijn voor nieuwe planten. Ook in ons leven, werk, gedachtengoed als mens komt die cyclus voor, op kleine en grotere schaal.

Je hebt vast wel eens gemerkt dat een bepaald idee, project of businessplan begint met een gedachte, een flard van een inspiratie, die je bezig blijft houden. Je geeft je idee aandacht, steekt er tijd en energie in, laat het groeien tot volle potentie. Wanneer het compleet gemanifesteerd is, geniet je van de vruchten: je verdient er geld mee, je oogst er waardering mee, je haalt er persoonlijke voldoening uit. Al je opgedane ervaring begon met dat ene inspiratiemomentje. En alles wat je meegemaakt hebt, voedt je volgende project. Want je bouwt erop voort, of het maakt je duidelijk wat wel en niet werkt voor jou op dit moment.

Eerder al postte ik over het ritme van het jaarwiel. Hierin is deze cyclus van geboorte, groei, bloei, dood en wedergeboorte op grotere schaal te herkennen.

De maancyclus kun je op de korte termijn inzetten. Het groeien en afnemen van de maan wordt al millennia als menselijke kalender gebruikt, en ook jij kunt ‘m toepassen. Zo is het momenteel wassende maan. Het deel van de maan dat verlicht wordt door de zon, groeit elke nacht een stukje. We zijn nu in het eerste kwartier: het deel voordat de maan halfvol is.

Dit is het moment van zaaien en eerste groei… inspiratie, vrij creëren, go with the flow of whatever comes around… Exploratie van gedachten, gevoel en wat er diep van binnen zachtjes zingt.

Welke ideeën heb jij op dit moment? Welke plotselinge inspiratie valt je binnen? Wat wil jij de komende maan graag laten opbloeien?
Laat het hieronder weten, zet zo je intentie ‘aan’ 🙂 en zie hoe het zich de komende tijd ontwikkelt! <3

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.