21 Jun

Het ritme van jouw energie

Heb je weleens gemerkt dat op sommige dagen alles mee zit, je blaakt van inspiratie en creatiekracht, je iedereen aardig vindt en iedereen jou helemaal te gek? Alles wat je wilt, lukt ook direct. Het ene idee volgt het andere op en je geniet van de aandacht en belangstelling die je krijgt.

Andere dagen wil je het liefste diep onder een deken kruipen… de hele wereld mag verrekken, kan jou het schelen, laat ze allemaal hun mond houden. Je bent afgeleid op je werk, het is óveral file en natuurlijk heeft net vandaag de kat overgegeven op je favoriete kussen. En het allerergste: geen ijs in de vriezer…

De maan en de seizoenen geven ritme aan de natuur. Wij mensen zijn onderdeel van die natuur, en hebben ook een innerlijke kracht die ritme geeft aan ons bestaan. Je eigen lichaam heeft pieken en dalen in je energiehuishouding. Voor velen heeft dat ritme te maken met je menstruatiecyclus. Ook wanneer je die niet hebt, kun je gewaar worden van een beweging in je energiehuishouding.

Wanneer je die cyclus kent en begrijpt, kun je ‘m inzetten voor je werk, in je gezinsleven en bij het behalen van je doelen.
Hoe is dit voor jou? Ben jij bewust bezig met je energiecyclus? Wat zou je hierover willen leren?

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.