28 Jun

De wassende Maan: Eerste Kwartier

wassende maan eerste kwartier wilde ondernemer ritme intuitie authentiek wild woman kayleigh smith avoja creatiekracht

We zijn nu in het eerste kwartier: het deel voordat de maan halfvol is. Het deel van de maan dat verlicht wordt door de zon, groeit elke nacht een stukje. In deze tijd is je creatiekracht onbegrensd!

Eerste Kwartier: maximale creatiekracht!

Dit is de tijd om maximaal mee te vliegen met je wervelstorm aan ideeën. Alles wat er in je opkomt waarvan je denkt: “Yeaaaahhh! GOUD!” Schrijf het op. Nu is niet het moment om kritisch te zijn op je creatiekracht, om met realistische bezwaren en tijdgebonden budget rond te sabelen. Now is the time for flowing free. Wordt je hier nu een beetje zenuwachtig van, bedenk dan: niet elk idee hoeft daadwerkelijk gerealiseerd te worden. Het gaat erom dat je jezelf toestaat vrij te creëren, vrij te bewegen in wat het ook is dat jij allemaal van binnen draagt.

Dit is ook een perfect moment voor een flinke brainstormsessie. Alleen of met elkaar (zeker samen met andere Maanliefhebbers kun je limitless creëren)… laat het vloeien. Laat het stromen. Laat al jouw woorden en ideeën en gedachten de vrije loop. Stel vragen en wat er ook in je opkomt, just go with it. Selecteren en focus komt later. Nu mag je compleet vrij bewegen.

wassende maan eerste kwartier wilde ondernemer ritme intuitie authentiek wild woman kayleigh smith avoja creatiekracht

Oefeningen die je kunt doen in ‘t Eerste Kwartier:

Body

Dans op je favoriete muziek. Laat je lichaam vrij bewegen, just go with whatever comes. Niet nadenken over zoals het hoort. Let it flow. Doe wat goed voelt. Net zolang tot je ademloos verzadigd bent. En zie welke ideeën, gedachten, dromen, verlangens er opkomen.

Mind

Vrij schrijven. Weet je niet waar te beginnen? Zinnetjes om mee te starten: Ik droom van… Ik wil graag… Mijn hart zegt… De creatie die in mij verborgen ligt, is… en just go with whatever happens. Zet een wekker voor jezelf, drie minuten. And just write. Laat je pen steeds het papier raken. Laat je vingers steeds in contact zijn met je toetsenbord. Zonder oordeel, zonder argumenten voor of tegen. Losse woorden, lange zinnen, het mag allemaal.

Soul

Besteed in deze tijd extra aandacht aan je dromen. Leg een droomdagboek naast je bed, en schrijf erin wat je onthouden hebt van je dromen. Zelfs als het bizar of onsamenhangend is. You’ll make sense of it later.

Creatiekracht volgen

Kijk welke overeenkomsten er zijn, welke woorden of onderwerpen eruit springen in je schrijfsels, gedachten, dromen. Let ook op signalen die je tegenkomt in je dagelijkse leven: flarden van gesprekken die je opvangt, woorden op billboards langs de weg, headlines op Facebook en in de bladen die je leest. Be mindful of what life throws at you. In het tweede kwartier kun je hier verder mee werken!

Ondernemen op je natuurlijke ritme

Werken en leven op het ritme van de maan, betekent dat je vloeiend meebeweegt in een natuurlijke dans. Ontstaan, groeien, manifesteren, oogsten, afsterven en weer opnieuw… Elke fase van de maan heeft haar eigen kwaliteiten, die je toe kunt passen in je onderneming. In de grotere cyclus van het jaar zie je deze beweging ook terug. Afstemmen op dit natuurlijke ritme zorgt ervoor dat jouw onderneming én je leven harmonieus en vanzelfsprekend tot bloei komen.

Wil jij ook ondernemen op je natuurlijke ritme en je Wilde Weten ontwaken? De Wilde Ondernemer Facebookgroep is je online haardvuur om al die oerwijsheid die in jou aanwezig is, toe te passen in je leven en je werk. You’re so very welcome, beautiful soul! 

Waar gaat jouw creatiekracht naar uit, deze wassende maan?

Laat het hieronder weten en go with your flow! 

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.