21 Apr

Meidoorn Magic

Ik heb een speciale band met de Meidoorn. Rond deze tijd van het jaar zie je deze boom lustig bloeien. In vroeger tijden geloofde men dat het ongeluk bracht om de bloeiende meidoorn-takken in huis te halen… Met andere woorden, ga lekker naar buiten om van de bloesem en de zon te genieten!

De Meidoorn heeft een sterke mannelijke én vrouwelijke energie in zich, en is zo ook een boom van sensualiteit, vruchtbaarheid en levenskracht. Zijn witte bloesems, rode bessen, diepgroene blaadjes en scherpe doorns brengen verschillende krachten samen. Het is een boom van magie en creatie…

Mijn meer persoonlijke relatie met deze boom begon zo’n acht jaar geleden, toen ik voor de cursus Wilde Wijsheid de opdracht kreeg een staf te maken. In die week ging ik bij mijn oma langs, en kijk… voor haar flat waren net een aantal meidoorns gekapt om ruimte te maken voor een verbouwing. Gewapend met een zaag dook ik de berg hout in, om de tak te vinden met de goede lengte en dikte. Ik vond hem, zaagde hem af… ik voel nog hoe de doorns van de takken eromheen in mijn vel krasten. Het was een gewillig bloedoffer; een uitwisseling van energie.

In de dagen die volgden ontdeed ik de tak van zijn buitenste bast. Liet hem drogen. Smeerde hem in met olie, versierde hem met symbolische voorwerpen. En ging ermee werken…

Bomen zijn sowieso goede reisgenoten tussen de werelden, vanwege hun wortels (aarde/onderwereld) en kroon (hemel/astrale veld). De Meidoorn hielp mij enorm in het ontwikkelen van creatiekracht in al die verschillende lagen. Vruchtbaarheid, seksualiteit, creatie… it’s all the same energy. Of dit nu in fysieke vorm plaatsvindt of in de geest.

De laatste tijd voel ik dat mijn staf weer aan het werk mag. In cirkels. In geestesreizen. In meditaties.

En elke keer dat ik een meidoorn tegen kom, voel ik weer die tinteling, die herkenning. Net als bij de wolf en de draak. Jij hoort bij mij. Je bent een deel van mij. En ik ben dankbaar bereid om van je te leren.

Als zielsgedreven ondernemer is mijn creatiekracht de bron van alles wat ik doe. De diensten die ik lever. Het hart-tot-hart contact met mijn klanten. De teksten die ik schrijf. En zelfs de ‘achtergrond’ zaken als administratie en webtechniek drijven op de voedingsbodem van mijn creatiekracht.

De Meidoorn is ten diepste verbonden met het feest van Beltane. Deze foto maakte ik onderweg naar de locatie van de Beltane Business Boost. Op 3 mei vieren we dit ultieme feest van vruchtbaarheid en creatie ❤ en ook jij bent van harte welkom.

Nog t/m 26 april kun je gebruik maken van de Bring Your Tribe korting: je betaalt dan geen €179 voor een ticket maar slechts €97. Op https://dewildeondernemer.nl/beltane-business-boost/ lees je meer info. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor al die zielsgedreven, creatieve, hartwerkende ondernemende zielen die zich geroepen voelen naar de vuren van Beltane!

En als je vandaag of morgen een meidoorn tegenkomt… kijk maar eens of hij (zij?) je roept. Vraag of je dichterbij mag komen, contact mag maken. Laat de zinderende creatieve energie jouw eigen vuur van creatie aanwakkeren. En dan… go make the magic happen!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.