29 Aug

Ondernemen op het ritme van de natuur

kayleigh smith avoja wilde ondernemer thank you sign up redhead woman woods
imbolc de wilde ondernemer avoja kayleigh smith business witch ondernemer wild woman

Imbolc / Wassende Crescent Maan / Moment van conceptie en belofte

Je voelt het, er borrelt iets onder de oppervlakte, er staat iets te gebeuren... de mogelijkheden zijn eindeloos. Hét moment van brainstormen, dromen, ongelimiteerde creativiteit en grenzeloos durven zijn.

Lente-equinox / Halve maan / Inspiratie en keuzes maken

Waar de vorige fase van de wassende maan vooral ging om limitless creatiekracht, is het in deze maanfase zaak om keuzes te maken. Liefdevol grenzen te stellen. Jezelf te beperken in de hoeveelheid aan opties, zodat je in vrijheid kunt focussen op datgene wat nu jouw doel is.

Binnen die begrenzing kun je al je energie richten op datgene wat je wilt bereiken. Bij het behalen van doelen is keuzestress een killer: het haalt je daadkracht onderuit, verwatert je focus en leidt je af van waar je je mee bezig wilt houden.

De steeds groeiende maan helpt je om hier vol overtuiging keuzes in te maken. Zodat je met open ogen en open hart kunt zeggen “Nee, dit is nu niet het belangrijkste.” En kunt kiezen voor de prioriteit die nú aan de orde is.

 

Beltane / Wassende gibbous maan / Exploratie, verdieping, voeding, liefde

Deze tijd van het jaar en de maanfase gaat over voeding, voller worden, begrijpen, verliefdheid, ten volste leven. Je hebt je keuzes gemaakt... verdiep je erin, leef je in, wordt er verliefd op, zie het beste dat er mogelijk is. Zet je in om datgene wat je wilt bereiken, waar te maken. Now is the time to do the lovework!

Midzomer / Volle maan / Ovulatie / Shine your light!

Dé tijd bij uitstek om volop in het licht te gaan staan, jouw eigen licht te schijnen en datgene waar je zo hard voor hebt gewerkt te delen met de wereld. Jouw eigen verhaal. Jouw eigen essentie. Datgene wat zó na aan je hart ligt, wat jouw ziel ten diepste wil laten zien op dit moment. 

Lammas / Afnemende gibbous maan / Genieten en dankbaarheid

Je hebt je harde werk gedaan, je hebt jezelf laten zien, je bent werkelijk aanwezig geweest... nu mag je genieten van je oogst. Datgene waar je zo naar verlangd hebt, waar je naartoe hebt gewerkt; laat jezelf ervan doordringen dat je het goed gedaan hebt. Je hoeft nu nog niet te evalueren of verder te kijken: geniet van het moment, geniet van je gevoel van overvloed, en uit je dankbaarheid op een manier die voor jou fijn is.

Herfst-equinox / Halve maan / Voeding en reflectie

Deze tijd voel je wellicht nog de oogst-effecten van je werk, en kun je er tegelijkertijd wat meer afstand van nemen. Je kunt er van een afstandje naar kijken, en reflecteren op wat je gedaan hebt, de keuzes die je maakte, de woorden die je sprak. Wat heeft je opgeleverd wat je hoopte, misschien zelfs meer? Welke acties hadden niet het gewenste effect? Wat voed jou werkelijk, en wat kun je een volgende keer anders doen? Welke zaadjes neem je mee de volgende cyclus in? 

samhain halloween wilde ondernemer entrepeneur business woman natuurlijk ritme

Samhain / Afnemende crescent maan / Dood en erkenning

Wat mag je loslaten? Elke cyclus komt er een moment dat het genoeg is. Dat je geraakt wordt in pijnlijke plekken. Dat je een gevoel van missen, van verlangen, van twijfel en angst kent. Laat je je erin meevoeren? Worstel je ertegen? Negeer je het? De dood is niet iets om te vrezen. Keuzes maken, dingen naast je neerleggen, 'nee' zeggen geeft juist enorme kracht. Wat geef jij terug aan de aarde?

Midwinter / Donkere Maan / Menstruatie / Kantelpunt van duister en licht

Het moment van de diepte, van de rust van een gezonde voedingsbodem, van de stilte voor de storm, van het voeden van je ziel. 

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.