21 Jun

Ondernemen op het ritme van de seizoenen

Een van de meest waardevolle dingen die ik de afgelopen 15 jaar heb geleerd, is leven in het ritme van de seizoenen. De acht jaarfeesten staan aan de basis van veel (neo)paganistische stromingen, en geven een ritme aan van groei, opbloeien, manifestatie, reflectie, dood en wedergeboorte.

Sinds het starten van mijn onderneming heb ik gemerkt dat het heel prettig werkt om mijn producten, diensten en de inrichting van mijn bedrijf op deze jaarfeesten af te stemmen. Elk jaarfeest heeft een bepaald thema, een bepaalde energie, en is verbonden met bepaalde handelingen.

Zo zijn we momenteel rustig aan uit de tijd van Beltane aan het komen. Dit is het feest van vruchtbaarheid, van opbloeien, van samenkomst van mannelijke & vrouwelijke energieën, van feest. Sensualiteit en levenskracht staan centraal.
De tijd waar we in komen nu is die van Litha, ofwel Midzomer. Het hoogtepunt van de Zon, en dé tijd om naar buiten te treden, in het licht te staan, je eigen licht te laten schijnen… Show Yourself… Just Be You! Het moment om datgene wat echt, in essentie, puur natuurlijk JOU is, te laten zien. Het hoogtepunt van de creatiekracht. Hét moment om datgene wat je wilt manifesteren, naar buiten te brengen en reëel te maken.

Je kunt hier meer lezen over de jaarfeesten: http://avoja.nl/jaarwiel/
In de Wilde Ondernemer Community besteed ik aandacht aan de jaarfeesten, en hoe ze op verschillende levensgebieden van invloed kunnen zijn. Daarover later meer 😉

Wat merk jij van de seizoenen? In hoeverre ben je er bewust mee bezig? Merk je dat bepaalde acties of handelingen beter of minder goed gaan op verschillende momenten in het jaar?

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.