13 Feb

Simpel ZelfLiefde Ritueel – krachtig en effectief!

hands on hearts deep feeling heart-centered goal setting

Hey beautiful.

Yes, you, with the eyes, and the face, and the wild wild fire within…
You walk this Earth with soles full of soul, with a heart that sings
Sometimes you hear it, sometimes you don’t
I can hardly fault you for it, after all
You’ve carried so much already
Sometimes the stones we pick up along the way are rocks, not diamonds
And we mold them and we pinch them and we try to change
The sadness into joyfulness
The suffering into power
The wickedness to grace
And oh my love, you are doing so well
Even if (especially if) you don’t feel it right now
You’re taking the steps, you’re making the change
You’re transforming everything that’s holding you back
Into beauty, into healing, into love
And the words that you whisper will survive the storm
The song of your heart will reach the ears of those who long
For just your words, just your voice
Just your soul
Your beautiful, truthful contribution
To this wonderful mess of a metamorphosis
We’re all collectively going through.
And your journey
And the brave, brave steps you take
The breaths you keep on taking
They matter.
You, with your courageous voice and your wild, wild soul –

You’re essential. 
Don’t ever forget it <3️


—–

Zo op de drempel van Valentijnsdag kon ik het niet laten: I really wanted you to know how wonderful I think you are <3 Just in case you needed to hear it today.

Er wordt wel eens gezegd dat je pas van een ander kunt houden wanneer je van jezelf houdt. Anderen beweren dat je juist door de liefde voor een ander (voor je partner, voor God, afhankelijk van wie je spreekt) van jezelf leert houden. 

Persoonlijk denk ik (heb ik ervaren) dat het naast elkaar kan bestaan. Sommige relaties werken zodanig dat de partners samen groeien in zelfliefde, juist door de spiegeling van de ander. In andere gevallen is het juist nodig om de ruimte volledig voor jezelf te hebben, zonder de afleiding en invloed van iemand die belangrijk voor je is. 

Both are good options – zolang het jouw Wilde Zelf dient <3 So whatever that deep whisper is telling you, give it space… and listen.

Follow the Joy of your Soul, dan loop je altijd het juiste pad.

Zelfliefde leidt je namelijk precies naar datgene waarvoor je hier bent: sharing your beautiful, gorgeous, abundant gifts with the world. 

Om je te ondersteunen in het praktiseren van die Zelfliefde heb ik een simpel Self Love Ritual voor je geschreven, wat je op elk moment van de dag, in zoveel of zo weinig tijd als je wilt, kunt doen. Je kunt dit alleen doen of samen met een partner die ‘witness’ kan zijn. This one is about You loving You: connectie met je bron van overvloedige Zelfliefde. 

Na de geboorte van mijn zoontje, en de daaropvolgende 2,5 jaar borstvoeding, was mijn lichaam behoorlijk veranderd. In combinatie met weinig slaap en post-partum depressie, kan ik wel zeggen dat mijn zelfwaardering bijzonder gekelderd was. Dit ritueel heeft me enorm geholpen om weer vol liefde naar mijn lichaam te kijken. Ook mijn algehele zelfbeeld is er positief door veranderd – ons lichaam is de materie waarin onze ziel huist, immers. Zorgen voor je lichaam is zorgen voor je ziel, en andersom. I’m happy to say dat ik inmiddels weer vol ben van Zelfliefde.Om met Oprah te spreken: I want to be so full of myself that I’m overflowing, my cup runneth over. 

Here’s what you do for this Simple Self Love Ritual: 

– Zorg dat je in een prettige, warme ruimte bent. Liefst met een spiegel waarin je jezelf helemaal kunt zien, maar als die er niet is, kan het ook zonder. 

– Pak er een fijne olie bij. Ik gebruik zelf graag Abrikozenpitolie, maar je kunt ook massageolie, olijfolie of kokosolie gebruiken. Let op met geparfumeerde olie (dat geldt dus ook voor essentiële oliën) op gevoelige lichaamsdelen.

– Ga naakt voor de spiegel zitten of staan. Of, als je geen spiegel hebt, zorgt dat je comfortabel zit, staat of ligt. 

(- Als het te oncomfortabel is om naakt te zijn, m.a.w. het leidt je af van de oefening, kun je het ook gekleed doen. Laat in dat geval de olie achterwege op plekken die bedekt zijn)

– Zet eventueel een zacht, ontspannend muziekje op.

– Adem rustig in en uit. Bekijk jezelf met een glimlach. Masseer je huid met de olie. Neem je tijd per lichaamsdeel. Bekijk hoe je huid beweegt onder je handen, voel hoe je lichaam reageert op de aanraking. Zie hoe het bloed naar de huid stijgt en voel je huid zachter worden onder de olie. Fluister of zing (hardop, niet in je hoofd) woorden van koestering, liefde, affirmatie, dankbaarheid naar het lichaamsdeel wat je op dat moment aanraakt. “Dank je wel handen voor alles wat jullie creëren” “Dankjewel hals voor het dragen van mijn hoofd, en het mogelijk maken om rond te kijken” “Dank je wel voeten voor waar jullie me allemaal naartoe dragen” “Dank je wel benen voor je kracht” “Dank je wel billen voor je zachtheid en de rust die je me geeft” “Dank je wel geslachtsdeel (ik geef er zelf een mooier woord aan, maar ik wil ‘t graag multi-toepasbaar houden hier :)) voor hoe je me laat genieten en leven geven” “Dank je wel oren voor alle geluiden die je ontvangt” etc.

Als er lichaamsdelen zijn waar je oordelen op hebt, geef er extra aandacht aan. Adem er liefde naartoe, masseer er genegenheid in. Als je merkt dat het moeilijk is om liefde en zachtheid te geven, adem en masseer er dan vergeving naartoe. “Ik vergeef het moment dat ik dit oordeel op me heb genomen. Ik vergeef alle harde woorden die ik tegen mezelf en een ander heb gezegd over dit lichaamsdeel. Ik vergeef de aanwezigheid van deze overtuiging. Ik nodig zachtheid en liefde uit om de plek van dit oordeel in te nemen.” 

Ga zo je hele lichaam langs, en neem er zoveel tijd voor als je maar wilt. Extra optie: geef kusjes aan die lichaamsdelen waar je bij kunt. 

Voor gronding en rust (aan het einde van de dag) raad ik je aan bij je hoofd te beginnen en zo naar beneden te werken. Voor activatie en energie (in de ochtend) kun je juist van beneden naar boven werken. 

– Sluit je ritueel af met een affirmatie of een wens, en bezegel het met een kus: op de spiegel of je eigen hand. 

– Wanneer je dit ritueel met een partner doet: doe allebei je eigen massage en uitspreken van dankbaarheid, liefde en genegenheid per lichaamsdeel.

Hoe een ander ons ziet kan ontzettend behulpzaam zijn bij het ontwikkelen van je zelfliefde. Het doel van deze oefening is dat je ZELF je liefde voor jezelf versterkt. 

Bezegelen met een kus kan je natuurlijk wel met elkaar doen 🙂 En als er vanuit al die zelfliefde een uitwisseling ontstaat… alleen maar fijn 😉 

Heb een fijne dag van de (Zelf)Liefde, en laat me weten hoe het je vergaat met het Zelfliefde ritueel! Ik vind het altijd fantastisch om over je ervaringen te lezen, en ik ben dankbaar om een stukje met je mee te lopen op je pad! 

Wherever this reaches you – let yourself run Wild, gorgeous. You so rock this!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.