14 Feb

This one’s for the Deep Feelers, The Broken Hearted, The Soul Creators

wilde ondernemer kayleigh smith blog ondernemers intuitie spirit business valentijn hart geliefde pijn onbeantwoord groei liefde leven bloeit altijd

Achter in mijn huis is een Hok. Je kent het misschien wel, gewoon zo’n kast, of een stukje kamer, of een schuurtje of iets, zo’n ruimte waar je vanalles opbergt, en dan een beetje vergeet dat je dat gedaan had. Vorige week was ik in dat Hok op zoek naar iets, maar ik vond iets anders: de bloembollen die ik vorig jaar rond Imbolc volop in bloei had gekocht. Bloembollen bloeien uit, maar ik heb van mijn moeder geleerd dat je ze dan niet weggooit, maar bewaart. Dat Hok mag vol, zullen we maar zeggen.

Enfin, ik vond mijn uitgebloeide, uitgedroogde, bruinvellige bloembollen. Wat schepte mijn enthousiaste verbijstering: ze liepen uit. Nou moet je weten, dat Hok is donker (geen ramen, alleen lamplicht van de gang af en toe), het is er warm (de wasmachine en droger staan er) en droog dus. Geen ideale omstandigheden voor planten.

En toch liepen mijn bloembollen van ruim een jaar uit. Zonder dat ik er enige aandacht aan had besteed. Ik was vergeten dat ze bestonden.

That’s the funny thing about Life: it will go on, whether you decide to be involved or not.

De volgende woorden schreef ik voor een vriend van me. Rond Kerst kreeg ik ineens een bericht van hem; zijn Grote Liefde had hem vaarwel gezegd en hij deelde zijn verhaal met me. Ik verwelkomde hem met open armen, ook al hadden we elkaar bijna een jaar nauwelijks gesproken. Ik verwelkomde hem, omdat ik het zo goed ken; wanneer ik liefheb, doe ik dat met hart en ziel. En wanneer het een Grote Liefde betreft, die verdwijnt… Je kent misschien dat boek: The Subtle Art of Not Giving A Fuck? Yeah, not me. I give all the fucks. So I know what it feels like to be laid in ruin.

Maar…

The darkness you are passing through –
You will not leave it unscathed. How could you
When these wounds dig deep into your soul
Leaving you forever changed.

You are forever changed. And such, my dear, is life;
Growing and withering, death and rebirth
For we are, after all, like the Sea
With its thundering waves, crashing down
And nurturing new life underneath.

I know it feels like a loss, now
When the sending of love is sent back, unheard
And it seems as though you are alone
It may feel like that love is dead. Like your heart has died.

But know
Oh please know, my dear
Your heart could never die. That place where you found
That place that is changed
That flowing forth, endless, boundless, unseparated
It is all you. It only ends when you refuse it passage. It needs no recipient to exist, only the space to bleed forth
Connecting soul to soul, heart to heart, world to world
Belonging
Breathing creation through your waves
You are Life in motion.

Net als Leven is Liefde is nooit echt weg. Liefde is Leven in beweging. In die beweging ontstaat het contact met datgene (of diegene) waarvoor we die liefde voelen. Misschien is het muziek, dat ene nummer wat doortrilt tot in je ziel en je in vervoering brengt. Misschien zijn het woorden, die zich in het holst van de nacht aan de voorgrond van je gedachten planten en je niet laten rusten voor ze een plaats buiten je hoofd hebben gekregen. Misschien is het perfect kloppende code die je schrijft. Misschien is het de diepe gewaarwording dat je lééft, als dochter of zoon van deze planeet en alles wat erop groeit. Misschien is het die persoon, die je voor het eerst in de ogen kijkt en beiden weet: wij kennen elkaar, en wij horen bij elkaar.

We zijn allemaal onderdeel van die oneindige Bron van Levensenergie: het is er altijd. Maar soms stokt het, soms voelt het of we leeglopen, soms voelt het of we het niet voelen. We kennen bijna allemaal de ervaring van een gebroken hart (en als je dat niet kent, don’t worry, it’ll happen sometime). Hoe zeer het ook doet, hoe compleet verwoest je je ook voelt; weet dat de Liefde niet verdwijnt. Sterker nog, het is een uitnodiging van het Leven om je Liefde weer te laten stromen. Liefde is Leven in beweging.

So get in motion. Creëer zelf het momentum waar je naar verlangt. Niet door te focussen op de uitkomst of wat de ander jou geeft. Maar door je eigen mogelijkheden als overvloeiend vat te omarmen. You are that vessel of everflowing Life. Schrijf die tekst. Zing dat lied. Reik die hand uit naar een vriend of vriendin. Deel die kunst.

Liefde groeit door te delen. Leven bloeit op door te verbinden. So move, flow, geef ruimte aan de creatie die in je leeft. En wacht niet langer op de toestemming van je angstgedachten. Do it now. You’re already capable.

Je hart klopt. Laat het horen.

De Beltane Business Boost is je creatie voeden, stimuleren, en ondersteunen. Je geeft gronding aan je liefde voor je werk en je leven in beweging. Je ontmoet andere ondernemende geesten, die weten wat het is om vanuit je ziel te creëren. Angst is deel van elk creatieproces, of het nu gaat om je Grote Liefde, over je zielenwerk, of over de eerste stap zetten in een nieuwe dansbeweging. Hoe deal je daarmee? Welke processen ga je door en hoe? En hoe vertel je dan dat verhaal wat je nu nog bij je houdt? Je leert het op 3 mei. And you are so, so welcome to join the fire. Hier regel je jouw kaartje.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.