05 Jul

Wassende maan: Halfvol en verder

maan maanfases ondernemer uitleg wilde ondernemer kayleigh smith avoja wassende maan gibbous keuzes

De maan groeit… we zijn halfvolle maan voorbij en de volle maan komt steeds dichterbij. Dit is de tijd van keuzes maken, liefdevol grenzen stellen en selecteren wat nu jouw volle aandacht verdient.

Tweede Kwartier: Keuzes maken!

Waar de vorige fase van de wassende maan vooral ging om limitless creatiekracht, is het in deze maanfase zaak om keuzes te maken. Liefdevol grenzen te stellen. Jezelf te beperken in de hoeveelheid aan opties, zodat je in vrijheid kunt focussen op datgene wat nu jouw doel is.

Binnen die begrenzing kun je al je energie richten op datgene wat je wilt bereiken. Bij het behalen van doelen is keuzestress een killer: het haalt je daadkracht onderuit, verwatert je focus en leidt je af van waar je je mee bezig wilt houden.

De steeds groeiende maan helpt je om hier vol overtuiging keuzes in te maken. Zodat je met open ogen en open hart kunt zeggen “Nee, dit is nu niet het belangrijkste.” En kunt kiezen voor de prioriteit die nú aan de orde is.

wassende maan eerste kwartier wilde ondernemer ritme intuitie authentiek wild woman kayleigh smith avoja creatiekracht

Oefeningen die je kunt doen in ‘t Tweede Kwartier:

Body

Schrijf de verschillende opties waar je uit kunt kiezen op losse blaadjes. Of kies een voorwerp (een steen, stuk speelgoed, een sieraad) wat elke keuze representeert. Leg je blaadjes of voorwerpen in een cirkel, met een goeie 30 cm tussenruimte. Ga dan zelf in het midden van de cirkel staan. Sluit je ogen. Haal diep adem. Draai langzaam rond. En voel… Waar word je naartoe getrokken?

Als je het gevoel hebt dat je duidelijk ervaart waar je lichaam naartoe getrokken wordt, open dan je ogen. Klopt het? Te gek. Nu weet je waar je je deze tijd op kunt focussen. Klopt het niet? Ben je teleurgesteld, gefrustreerd, of verbaasd over de keuze die je lijf maakte? Waar had je liever terecht willen komen? Nu weet je waar je deze tijd op kunt focussen.

Mind

Creëer een virtuele koelkast voor jezelf. Dit kan op je computer of in een notitieboek, bullet journal, art journal of andere manier die voor jou prettig voelt. Schrijf hier alle dromen, ideeën, creaties en manifestaties in, waar je nú nog geen gehoor aan gaat geven. De opties die je nu nog voorbij laat gaan, hebben zo toch een plekje, ergens fysiek, waar je naartoe kunt op het moment dat je wel de tijd en aandacht beschikbaar hebt. Datgene wat nu prioriteit heeft, mag je volledige aandacht krijgen. Alle andere prachtige potentie die je in je hebt, mag in een volgende maancyclus mee.

Soul

Richt je met je hele wezen op datgene wat je deze maancyclus wilt volbrengen. Realiseer je dat er gedurende de dag allerlei afleiding op je pad komt. En dat motivatie, zelf-discipline en daadkracht kwaliteiten zijn die je moet onderhouden. Een hele gave quote die me inspireerde deze week:

“People often say motivation doesn’t last. Well, neither does bathing. That’s why we recommend it daily.” – Zig Ziglar

Vind manieren om jezelf te blijven motiveren. Denk bijvoorbeeld aan quotes en plaatjes in je gezichtsveld plaatsen. Op je koelkast, boven je kapstok, op je telefoonachtergrond. Vertel aan mensen waar je mee bezig bent, en vraag of ze af en toe naar je proces willen vragen. Zo maak je jezelf accountable. Deze externe prikkel werkt voor sommigen uitstekend om zichzelf te blijven uitdagen. Is dit voor jou echter juist een uitnodiging voor faalangst, twijfel en onzekerheid (daar ben je niet de enige in), dan is een andere stimulans fijner. Waar huist jouw interne motivatie? Wat houd jouw levenslust wakker? Waar ligt jouw passie voor het doel dat je wilt behalen?

Focus volgen richting manifestatie

Wanneer je je keuzes gemaakt hebt, en hebt bepaald welke van jouw creaties deze maancyclus je prioriteit krijgt, kun je je (voorbereidend) werk doen. Met volle maan is je manifestatie maximaal; doe nu de stappen die nodig zijn om die manifestatie zo succesvol mogelijk te maken. Set yourself up for success. Creëer de omstandigheden die nodig zijn om vanuit je volle hart&ziel te kunnen manifesteren. Maak een stappenplan. Doe onderzoek. Informeer je. Leg contacten. En geniet van de voorpret van de manifestatie van jouw focus!

Ondernemen op je natuurlijke ritme

Werken en leven op het ritme van de maan, betekent dat je vloeiend meebeweegt in een natuurlijke dans. Ontstaan, groeien, manifesteren, oogsten, afsterven en weer opnieuw… Elke fase van de maan heeft haar eigen kwaliteiten, die je toe kunt passen in je onderneming. In de grotere cyclus van het jaar zie je deze beweging ook terug. Afstemmen op dit natuurlijke ritme zorgt ervoor dat jouw onderneming én je leven harmonieus en vanzelfsprekend tot bloei komen.

Wil jij ook ondernemen op je natuurlijke ritme en je Wilde Weten ontwaken? De Wilde Ondernemer Facebookgroep is je online haardvuur om al die oerwijsheid die in jou aanwezig is, toe te passen in je leven en je werk. You’re so very welcome, beautiful soul! 

Waar ligt jouw focus, dit tweede kwartier?

Laat het hieronder weten en maak je liefdevolle keuze! 

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.