25 Apr

Zorgen voor je creatieve bron is van levensbelang

Wilde Ondernemer kayleigh smith bezield ondernemen vrouwelijke entrepeneur creatie ondersteunen spirit business bouwen powervrouw

Beltane, het derde feest in het Keltisch Jaarwiel (vanuit de ‘gewone’ kalender bezien), is het oeroude feest van de vruchtbaarheid. Onze oudste voorouders leefden van het land: gewas en vee zorgden voor voedsel, gezond opgroeiende kinderen voor verzorging op de oude dag. Goede relaties met buren en anderen uit de gemeenschap betekende dat er altijd ondersteuning was bij ziekte, ongeluk en gewoon de dagelijkse uitdagingen. Het thema ‘vruchtbaarheid’ was dus letterlijk van levensbelang, op alle lagen!

Ook binnenin onszelf is die vruchtbaarheid aanwezig. Vrucht-dragen-mogelijkheid… oftewel je capaciteit om iets voort te brengen. Of dat nou vruchten zijn, een concept, een project, een dienst, een creatie… Je schept iets dat er eerder niet was. Je brengt iets in de wereld wat is voortgekomen uit jouw inzet, jouw inspanning, gebaseerd op alles wat je in de tijd daarvoor geweest bent.

En na de geboorte, of rijping, van datgene wat je voorbrengt, ben je voor altijd anders. Misschien is het een subtiele verandering, misschien heeft het je wereld op zijn grondvesten doen schudden.

Creëren kost energie. Voor onszelf net zo goed als voor de natuur. Het systeem van Permacultuur is hierop gebaseerd: om ervoor te zorgen dat de grond waarop je gewassen verbouwt, niet uitgeput raakt van voedingsstoffen, wissel je per seizoen van soort gewas wat je plant. In de wilde natuur gaat dit vanzelf (die Moeder Natuur is best handig daarin ;)): planten die elkaars voedingsstoffen in de grond brengen, staan vaak bij elkaar in de buurt. Zodat er altijd een cyclus van energieuitwisseling is tussen creatie en voedingsbron.

Ik merk het zelf ook wanneer ik goed voor mijn voedingsbodem zorg. Dan stroomt de creatiekracht moeiteloos. Nieuwe ideeën en concepten vormen zich tot werkbare projecten en diensten. Nieuwe klanten en opdrachten komen als vanzelf naar me toe. Schrijfsels, tekeningen en ander creatief werk laat zich in flow naar buiten brengen. Bijna alsof ik er zelf niets mee te maken heb 😉

Because that’s the secret: wanneer ik goed zorg voor mijn creatieve voedingsbron, maak ik de weg vrij voor de doorstroom van levenskracht. De levenskracht die aan de basis staat van alle creatie: planten, bomen, dieren, mensen, rivieren, ideeën, verbindingen.

Voor mij ligt die zorg in een diepe verbinding met mijn eigen lijf (slaap, goede voeding, lichaamsbeweging, alert zijn op wat ik nodig heb) en in zorg voor mijn spirituele beleving. Cyclisch leven, prayer and ritual, werken met voorouders en animal guides. Het werkt naar binnen toe, in mezelf, en naar buiten toe, in mijn contact met de wereld om me heen. En dat kan zo ‘klein’ zijn als de zorg voor mijn zoontje, en zo ‘groot’ als mijn werk als ondernemer en hoe ik met gebeurtenissen in de wereld omga.

Die zorg voor m’n creatieve voedingsbron is van levensbelang. Alles wat ik creëer groeit erop.

En daarom wil ik de voeding van mijn bron, alles wat ik de afgelopen vijftien jaar geleerd heb, dolgraag met je delen. Omdat het mij zóveel gebracht heeft. Als je tot hier gelezen hebt, is het ook voor jou bestemd <3 en ben je meer dan welkom op de Beltane Business Boost – 3 mei 2019 waar ik al mijn lievelingsmanieren met je deel om die creatiekracht vrij te laten stromen. En dat niet alleen: ik heb de allerbeste teachers uitgenodigd, die me hebben geleerd hoe ik mijn voedingsbodem het beste kan verzorgen, op mijn eigen manier. Jouw eigen manier is immers de beste voor jou <3

En als ik zeg: creatie vanuit je hart, aan welke vriend(in) denk je dan? Een van de meest stimulerende krachten in het creatieproces is namelijk de verbinding met gelijkgestemden. Mensen die snáppen wat het is om vanuit hart&ziel te creëren, omdat je in alles voelt dat dit is wat je hier te doen hebt. Laat dat nou net de crowd zijn die naar de Beltane Business Boost komt (ik weet wel wie ik uitnodig, immers ;))

Op https://dewildeondernemer.nl/beltane-business-boost/ lees je alles over deze dag voor creatieve ondernemende zielen. En nog t/m 26 april (nog twee dagen!) geldt de Bring Your Tribe korting. Voeg de code ‘tribe’ in bij het afrekenen, dan betaal je geen €179 maar slechts €97 ex btw! Dit geldt voor jou en iedereen die via jou naar het event komt. Laat in de ‘order notes’ weten met wie je komt, dan zorg ik dat jullie een plekje voorin de zaal hebben, naast elkaar <3 Kun je heel de dag heerlijk zielsgedreven je voedingsbron verzorgen, mét je lievelingsmensen om je heen <3 <3 <3

Het wordt een reuzefijn feestje, en ik zie je graag daar! En voor vandaag: wat kun je nú doen, om jouw creatiekracht een zetje te geven? Voor mij is het straks genieten van een gezonde smoothie, een wandeling in het bos met mijn zoontje, en dan mijn altaar klaarmaken voor Beltane <3 See you soon, darling! Stay Wild!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.