Ik leef m’n leven. Er zijn mooie momenten, er zijn minder fijne ervaringen, ik doe de dingen die ik wil, die van me verwacht worden, die gevraagd worden. Het kabbelt gewoon een beetje door.

Maar er is toch meer dan dit?

Ik voel/weet/voel dat er meer is. Ik voel een sluimerende vraag, een prikkel onder de oppervlakte. Ik wéét dat ik meer kan beleven dan ik nu doe.

En ik voel het… die onderstroom. Ik kan er nét niet bij.

Diep in mij roept er iets, iets dat wild is, dat oud is, dat wil dansen en schreeuwen en ongetemd is.

Ik ben meer dan dit… Ik wil weer leiderschap nemen over mijn eigen bestaan!

Maar ik weet niet hoe…

Ik was vijftien. Samen met een groep zoekers zat ik in de zaal, vol spanning te wachten op wat we zouden beleven. De sjamane wuifde met haar smudgestick. De dikke rook en het krachtiger wordend gebons van haar drum brachten me meer en meer in trance.

Mijn totemdier ontmoeten, dat sprak mij wel aan. Een dolfijn, cool! Het beeld voor mijn ogen schiep een zee waar ik indook. Geen vis te bekennen. Nog geen sprietje zeewier. Ik zwoegde het strand op. Leegte. Ik rende naar de savanne. Niets. Uitgeput viel mijn visualisatie-zelf achterover. En plots, op een besneeuwde heuveltop, stond hij daar. “Wat ben je nou aan het doen?” Sindsdien is de Wolf bij me als begeleider. Spirit animal, spiritual guide, gids door mijn persoonlijke ontwikkeling in de jaren daarna. Stond ik op een kruispunt, dan voelde ik een neus in mijn hand die me de goede weg aanwees. Liep ik door een donkere steeg, dan voelde ik een krachtige aanwezigheid naast me die mijn onzekerheid kalmeerde. Kwam er de noodzaak van bescherming, dan liet de wolf in mij haar tanden zien en brulde de bedreiging de deur uit. Verhalen over de Wolf zijn eeuwenoud. We kennen allemaal de grote boze wolf uit de sprookjes. Degene die waarschuwt, die bedreiging heet, die gevaarlijk is. Steeds meer wordt daarin een diepere werkelijkheid duidelijk: het is de wildheid van het bestaan die in de verhalen vormkrijgt. Die vorm is de Wolf.

Bij het ontmoeten van andere ‘wolvenmensen’ voel ik een instant connectie. Wij weten. Wij voelen de diepere laag van het bestaan. Jouw wijsheid en de mijne komt uit dezelfde bron. Jij en ik zijn wild. Mijn naam is Kayleigh Smith, en mijn hele volwassen leven is de wolf bij me. Ik heb enorm veel van hem geleerd, en ik wil zijn lessen graag met jou delen.

way of wolf online programma wild ondernemen persoonlijk leiderschap authentiek groeien ziel hart wild wolf eigen manier ondernemen

Leiderschap

Neem je positie in. Vertrouw op je innerlijke wijsheid. Durf te stralen. Wat is jouw eigen wijsheid? Wat heb jij over te brengen aan anderen? Welke ervaringen heb jij gehad, waar een ander van kan leren? Wat heb jij nodig om op te staan? Dit leiderschap op je te nemen?

Volger zijn

Geef de controle aan een ander. Je hoeft het niet altijd te weten. Vertrouw op de wijsheid van een ander. Een leider kan alleen leiden bij de gratie van de volger. Waar kun je vertrouwen op het leiderschap van een ander? Welke keuzes liggen buiten jouw gezagsgebied? Hoe ga je om met controle? Wie volg jij? Wie is jouw leider?

Roedelmentaliteit

Je bent niet alleen op de wereld. Betekenisvolle relaties verrijken je leven. De ander is een spiegel voor wie jij bent. Hoe gedraag je je in een groep? Wat is jouw rol? Wie is er belangrijk voor jou? Wie is jouw roedel/Tribe? Wie ben jij gespiegeld aan de ander?

The Lone Wolf

In de eenzaamheid ben je op jezelf aangewezen. Vrijwillige afzondering van de maatschappij kan helend werken. In de stilte kan je wijsheid groeien. Wie ben je, wanneer je volledig op jezelf bent aangewezen? Hoe kom je tot keuzes? Wat gebeurt er wanneer al het externe ‘moeten’ van je afvalt?
ontwaak wilde weten ondernemer kayleigh smith online business wild nature stier redhead wild woman

Kracht van de Jager

Gebruik jouw macht rechtvaardig. Je invloedssfeer is eindeloos groot, maar je moet het spel kennen. Wat is je verlangen? Hoe regel je dat je dat krijgt? Waar jaag je achteraan? Wat zijn de regels van het spel? Heb je wel eens misbruik gemaakt van je macht?

Kwetsbaarheid

Durf je eigen frigiliteit te erkennen. Er zijn grenzen aan je mogelijkheden. De pijn die kwetsbaarheid met zich meebrengt, is bewijs van leven. Wat doe je als je je kwetsbaar voelt, heb je dat al eens ervaren? Waar vind jij je soelaas? Het leven is eindig, er zijn bedreigingen. Je hoeft je er niet door lam te laten slaan. Hoe blijf jij in het moment?
way of the wolf kwetsbaarheid vulnerability

Bloeddorst

Geef ruimte aan je righteous fury. Je hebt recht op je razernij; leer de grond ervan kennen. Welk onrecht doet jouw bloed koken? Wat roept jouw toorn over zich af? Hoe kun je jouw razernij gronden?

Zorgzaamheid

Je hebt eindeloos veel liefde te geven. Dat wat klein en onbeholpen is, kun je steunen om te groeien tot volle potentie. Zo zorg je zonder te verstikken. Waar heb jij de zorg over in je leven? Wat mag jij voeden, ondersteunen, laten groeien? Waar ben je bézorgd over? En hoe kun je dat wat relaxter maken voor jezelf?
wolf way howl freedom sing spreek stem

Howl in Freedom

Spreken is verbinding maken met de wereld. Zingen is je hart ruimte geven. Met je stem geef je uiting aan datgene wat jouw Ziel te delen heeft. Welke blokkades heb jij op expressie? Wat houd jou tegen om je verhaal te vertellen? Doorbreek de drempels die je niet meer dienen, en laat je horen!

Ontmoet de Wolf in Jou

Je hebt gedegen onderzoek gedaan. In allerlei aspecten van je leven heb je je laten inspireren door de wolf. Nu maak je kennis met jouw eigen Spirit Wolf, jouw gids die je in deze tijd bijstaat. Het onderbewuste, de ongeziene wereld, de energievelden om ons heen… datgene wat onraakbaar is, en heimelijk waarneembaar, maakt zich duidelijk in symbooltaal. Via een geleide meditatie, droomwerk en automatisch schrift maakt jouw Spirit Guide zich aan je duidelijk.